Over mezelf

Mijn naam is Jan Eekhoudt. Ik ben gehuwd, heb drie kinderen en woon in Heiloo. Ik heb mijn ervaring als Gezins- en Relatietherapeut opgedaan in mijn werk voor de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg. Ik ben van oorsprong militair en ben na mijn militaire dienstplicht beroepsmilitair geworden. Na een aantal militaire functies ben ik in 1990 gaan studeren en militair maatschappelijk werker geworden. Als militair hulpverlener ben ik uitgezonden geweest naar Kosovo, Bosnië en Irak. In 2004 ben ik overgestapt naar de Militaire Geestelijke Gezondheidszorg en ben ik Gezins- en Relatietherapeut geworden. Sinds 2011 ben ik GECERTIFICEERD therapeut in Emotionally Focused Therapy. Tevens ben ik opgeleid door Gertjan van Zessen in de specialistische behandeling van seksverslaving.

 

 

De praktijk en Emotionally Focused Therapy

Ik vind het belangrijk dat cliënten zich vertrouwd voelen en weten dat er echt naar hen wordt geluisterd. Dit bereik ik door mijn duidelijke, kleinschalige aanpak. In mijn praktijk baseer ik mij op Emotionally Focused Therapy (EFT). EFT is een geweldige vorm van relatietherapie. Wilt u meer weten over wat EFT inhoudt? Klik dan hier.

Opleidingen

  • 1994 HBO Maatschappelijk werk, Haagse Hogeschool

  • 2005 – 2006 Voortgezette Opleiding Geestelijke Gezondheidszorg, Pro Education Amsterdam

  • 2006 Module Psychopathologie, Pro Education Amsterdam

  • 2006 Cursus Groepsgedragstherapie, Rino Noord-Holland Amsterdam

  • 2007 – 2009 Opleiding Systeem Therapie, Instituut Systemische Psychotherapie, Ede

  • 2009 – 2011 Erkenning en Certificering in Emotionally Focused Therapie na diverse opleidingen in EFT,  PSYRAAD Oisterwijk.

  • 2013  - 2014 Erkend therapeut in Vat van Zelfwaardering, opleiding bij Gertjan van Zessen